Verjaardagskalender

 Mijn zus wou voor haar vriend een orineel cadeau geven. Ze kwam daarvoor bij mij terrecht. Ze wou een verjaardagskalender met elke maand een andere foto van haar. Ik zag dat wel zitten. In mijn geimproviseerde studio (lees, de keukentafel aan de kant gezet)  zijn we aan de slag gegaan. Ik heb ‘n Lee kleurfilters bovengehaald. Op die manier kon ik wat kleur en verschil tussen in de foto’s brengen. De achtergrond was een lichtgele kleur, maar de filters zijn blijkbaar sterkgenoeg om dat te gaan overheersen.
Voor elke maand een andere foto. Bij de meeste hebben we rond een thema gewerkt die toepasselijk is voor die maand. Daarna hebben we de gaatjes wat proberen opvullen met een leuke foto. Op het eerste zicht was dat allemaal niet zo eenvoudig, maar na een paar testshots had ik al een veel beter gevoel.
Alles is heel eenvoudig gedaan. In een 3 tal uurtjes waren we klaar, dat viel beter mee dan verwacht. Misschien is elke foto geen topfoto, maar het geheel vind ik heel leuk.
Toen ik de foto’s aan het verwerken was, ben ik op het idee van deze collage foto te maken. Hierbij staan ze in de volgorde van de maanden.

Kalender Janne en Bjorn by you.

Wat de technische kant betreft. Alle foto’s zijn gemaakt in een zelfde setup.
Rechts een Falcon Eyes fliters met softbox als hoofdverlichting. De achtergrond werd verlicht door een SB-26 met kleurenfilter. Links stond nog een SB800 die als scheidings/invullicht diende.

Doordat ik bij sommige kleuren mijn SB26 op full power moest plaatsen, zijn sommige filtertjes wat vervormt. Ook heb ik de filters tussen de diffusor voor wijde versprijding en de flits zelf gestoken. Dit gaf als gevolg dat er een heel lichte kleur op mn flits is achtergebleven. Misschien een waarschuwing voor mensen die hun filters ook op deze manier gebruiken en hun flits op full power gebruiken.

2 reacties ! op “Verjaardagskalender”

  1. Een reactie van Jef Janssens geplaatst op 03-08-2008 om 16:21

    Origineel en goed uitgevoerd!

  2. Een reactie van Tom geplaatst op 22-09-2008 om 14:46

    ik sluit me volledig aan bij jef. erg leuk ook.

Geef een reactie