Redbull Airrace

Dit weekend zijn we er even op uitgetrokken. Met de auto richting Rotterdam. Een beetje relaxen gecombineerd met de Redbull airrace. Ik wou dat altijd al eens meemaken en dit jaar waren ze in Rotterdam. Via het nieuws hadden we gehoord dat de kwalificatie rond heel moeilijk verlopen was door het slechte weer. Wij hadden geboekt voor de finale dag en hoopten toch op wat beter weer. We waren al vroeg aangekomen om toch een plaatsje op de eerste rij te kunnen opeisen. Natuurlijk waren we niet de eenige die er zo over dachten. Het weer zag er niet zo goed uit, maar de wind was al meer gaan liggen dan op de kwalificatie dag. Via het omroep systeem werden we op tijd gewaarschuwd voor een enorme stortbui. Ze hadden het nog niet uitgesproken of het water viel met emmers uit de lucht. Niemand wou zijn plaats verlaten en iedereen bleef lekker zitten onder de paraplu of regenjas. De dag was al mooi gezegend voor ons.
Daarna is het gelukkig relatief droog gebleven, af en toe nog wat spetters, maar tegen dat de show begon hadden we al wat zon mogen zien en is het droog gebleven tot het einde van de show. We hadden dus veel geluk gehad.

De show was heel spectaculair. Racevliegtuigjes die tegen 350km/h aankomen gevlogen en die 15m boven de grond moeten hun maneuvres doen. Het ging allemaal heel snel. Gelukkig stonden er genoeg races op het programma om ons bijna een halve dag bezig te houden. Tussendoor konden we ook genieten van enkele andere historische vliegtuigen. We konden ook alles volgen op een reuze groot display waarbij continue commentaar voorzien werd. Alles was zeer goed georaniseerd en we hebben daardoor ten volle kunnen genieten van het spektakel.

 Meer foto’s kan je hier bekijken.

2 reacties ! op “Redbull Airrace”

  1. Een reactie van Robbie Veldwijk geplaatst op 21-07-2008 om 22:54

    Erg coole foto die tweede zeg! Die zou je naar de krant moeten sturen!

  2. Een reactie van Redbull Airrace « www.me4all.nl - Robbie Veldwijk’s Fotoblog geplaatst op 22-07-2008 om 14:18

    […] alleen negatieve feedback. Op de foto blog van Sille Van Landschoot kwam ik een post tegen over de Redbull Airrace. Zijn blog volg ik al wat langer en ik vind zijn foto’s altijd erg mooi. De blog van […]

Geef een reactie